Thema Kiki en het restaurant!

Ons kinderdagverblijf is omgebouwd tot een restaurant. Het restaurant is elke dag geopend en wordt druk bezocht. De gasten kunnen een plekje zoeken aan tafel, ze kunnen hun lievelingseten kiezen van de menukaart en de chefkok maakt het eten klaar.

We doen allerlei activiteiten met de kinderen. We passen de activiteiten aan op de leeftijd. Zo maken we met de kleintjes muziek met schudflesjes met pasta erin en zingen er liedjes bij. Ook spelen de kleintjes met gekookte spaghetti. 

Met de oudere kinderen hebben we de eigen koksmuts gemaakt zodat iedereen kan koken met een keukenshort aan. In de folders bekijken we wat we allemaal nodig hebben in ons restaurant, dat knippen de kinderen uit en plakken ze in de winkelwagen. 

Als echte chefkoks moeten we veel oefenen met koken en bakken. We bakken ons eigen brood, bakken pannenkoeken, maken koekjes en cupcakes en versieren ze om ze vervolgens lekker op te eten. Ook maken zelf tomatensoep om lekker van te smullen en appelmoes. 

Met z’n allen zijn we naar de markt gewandeld en hebben we lekkere kibbeling gekocht, deze hebben we in ons eigen restaurant opgegeten. Ook hebben we allemaal verschillende soorten eten gevoeld met onze voeldoos. We voelden bananen, wortels, crackers, citroenen, slagroom en nog veel meer! Soms is het wel spannend dat je niets kunt zien wat je gaat voelen.

Met pannen, deksels en lepels maken we muziek en zingen we liedjes over eten. Het is een groot feest bij ons.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.