Ga direct naar

Peuteropvang
Kinderopvang

Activiteiten / foto’s

Peuteropvang is bedoeld voor de ontwikkeling en het speelplezier van kinderen van 2 tot 4 jaar. Door ieder kind aan te spreken op zijn/haar mogelijkheden, het aanbieden van activiteiten en het betrekken van kinderen bij de activiteiten die gedaan worden, leren ze met elkaar rekening te houden.
Binnen het aanbod van de peuteropvang streven wij naar een balans tussen het vrije spel en het aanbieden van (groeps)activiteiten. Het opdoen van ervaringen met het functioneren binnen een groep (de sociale vaardigheden) staat centraal.

We werken met het VVE-programma Kiki. Aan de hand van een thema, dat iedere maand wisselt, zijn de kinderen spelenderwijs, en zonder er zelf erg in te hebben, bezig met hun ontwikkeling op het gebied van sociale vaardigheden, emotionele ontwikkeling, motoriek, taalvaardigheid en beginnende rekenvaardigheid. Ze maken mooie knutselwerken, spelen samen, lezen samen met de pedagogisch medewerker of alleen een boek, zingen liedjes, spelen buiten, gaan wandelen, leren over de natuur, praten met elkaar over van alles en nog wat, maken kennis met begrippen als veel, weinig, hoger lager, ver weg en dichtbij en nog veel meer.

De activiteiten worden aan de leeftijd en het niveau van de kinderen aangepast. Zo is er altijd wat nieuws te ontdekken.

We gaan er regelmatig op uit, zoals naar het bos, speeltuin, even een rondje wandelen, naar de boer enz. die Een hoogtepunt is onze jaarlijkse modderdag. Oude kleren vereist, 100% pret gegarandeerd!

Wij bieden VVE Kiki aan, maar zijn geen VVE-locatie vanuit de Gemeente. Zij subsidiëren een ander VVE-programma. Om deze reden kunnen wij geen kinderen opvangen met een VVE-indicatie vanuit het consultatiebureau.